Przejdź do głównej zawartości

Idzie wiosna,a wraz z nią inspiracje czyli kwiatki krepinowe,dekorowanie koszyczków i jaja wiklinowe :)

Wiosna,wiosna,wiosna ach! to Ty!Za oknami robi sie cieplej,a przyroda budzi się do życia to znak ,że i krepinowe kwiaty moga rozkwitnać,a jeśli tak to można i udekorowac nimi koszyczek wielkanocny:)
     
                                       




Koszyk udekorowałam bukszpanem,wstązką w krate,żółtym sizalem,kolorowa serwetką papierową,oraz różami wykonanymi metoda cukierkową w kolorze seledynowym oraz kwiatami jabłoni wykonanymirównież z krepiny,dodałam tez gałazkę z brokatowymi liśćmi.


A oto kolejne inspiracje wiosenne:Koszyk z papierowej wikliny z kwiatami z krepiny-o prosze! nie czuje jak rymuje:)-oraz ptak z kawałka deski z  naturalnie powstałą szczeliną w drewnie,kilka kwiatów i jaja wielkanocne plecione z gałązek.













Wiosna to też czas gdy zwierzęta sa częściej widywane,moje juz wyszły na sloneczko:)












Noi coś z dodatków do stroju czyli bransoletki drewniane,malowane w wiosenne wzory:)
















             










Komentarze

Popularne posty z tego bloga

krem czekoladowy fit

DIY Jak zrobić lampki ozdobne tło do nagrywania lub dekor a'la cotton balls

Chrupiacy deser

Hej kochani! Ostatnio w Pędzlove trochę bardziej smakowo więc tym razem deser,a mianowicie chrupki deser lodowy z gryką ekspandowaną i żytem ekspandowanym,wafelkami oraz z miodem z pobliskiej pasieki i ptasim mleczkiem  Gryka: zawiera białko o bardzo wysokiej wartości odżywczej,zbliżonej do białka jaja kurzego. Gryka obfituje w witaminy z grupy B i minerały oraz przeciwutleniacze takie jak rutynę,która świetnie działa na układ krwionośny i taninę nadająca wyrazisty smak.  Żyto: jest doskonałym źródłem składników o dużym znaczeniu zdrowotnym. Jest szczególnie bogate w arabinoksylany – frakcję błonnika pokarmowego mogącą zmniejszać ryzyko chorób serca, cukrzycy, oraz zapobiegać powstawaniu nowotworów.  Ponadto zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy fenolowe i lignany.                                               Mały filmik z etapów powstawania deserku: