Przejdź do głównej zawartości

A Puszek na to "niemożliwe! ":) Krokusy krepinowe

Kochani! troszke się zaludniło w Pędzlove i z każdej nowej osoby i odsłony cieszę się niezmiernie,masz ochote zostawić miły komentarz czy maila nie krępuj się ! To motywuje do dalszej pracy i do dzielenia się z wami pięknymi sprawami:)Pozytywnie zaskoczylo mnie tez,że i z USA i Francji sa odwiedzający:) dziekuje!
  Wiosna przyszła (tfu,tfu oby tym razem to nie tylko przebrana w slońce zima) Wracam wyobraźcie sobie dziś po spacerku,który zrobiłam sobie po porannym malowaniu:) naładować akumulatory i pooglądać nasze Juszczyńskie widoki,wracam sobie w stronę domku ,a tu u sąsiadki,która stosuje wzór ogrodu naturalnego,więc taka bardziej tam łąka i drzewa owocowe,w każdym razie krokusów nie sadzila,ani wcześniej tam ich niebyło:) a tu....
KROKUS!



A Puszek na to : "Co Ty gadasz kobieto?"

Krokus z krepiny? Prosze bardzo! Krokusy mojej Mamy, niedokończone jeszcze wprawdzie,ale pasuja do tego znalezionego dzisiaj:)



Ja Zrobiłam tym razem kwiatuszki do których mozna wlożyć czekoladke:) 





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

krem czekoladowy fit

DIY Jak zrobić lampki ozdobne tło do nagrywania lub dekor a'la cotton balls

Chrupiacy deser

Hej kochani! Ostatnio w Pędzlove trochę bardziej smakowo więc tym razem deser,a mianowicie chrupki deser lodowy z gryką ekspandowaną i żytem ekspandowanym,wafelkami oraz z miodem z pobliskiej pasieki i ptasim mleczkiem  Gryka: zawiera białko o bardzo wysokiej wartości odżywczej,zbliżonej do białka jaja kurzego. Gryka obfituje w witaminy z grupy B i minerały oraz przeciwutleniacze takie jak rutynę,która świetnie działa na układ krwionośny i taninę nadająca wyrazisty smak.  Żyto: jest doskonałym źródłem składników o dużym znaczeniu zdrowotnym. Jest szczególnie bogate w arabinoksylany – frakcję błonnika pokarmowego mogącą zmniejszać ryzyko chorób serca, cukrzycy, oraz zapobiegać powstawaniu nowotworów.  Ponadto zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy fenolowe i lignany.                                               Mały filmik z etapów powstawania deserku: