Przejdź do głównej zawartości

Cuda wianki i choinki czyli ozdoby Bożonarodzeniowe hand made

Kochani oto kilka moich propozycji na ozdoby Bożonarodzeniowe,które możemy sami wykonac zamiast kupować gotowe i tak naprawde nie nasz,nie spersonalizowane tak jak te,które możemy stworzyć sami. Makaron,farba w spray'u,klej,ozdoby i wyobraźnia to najpiękniejszy sklep z ozdobami :)


Choinka z makaronu złota z koralikami 
                                                    Choinka sote złota
                                        Wianek wykonany techniką papierowej wyplatania wikliny
                                                          Choinka z papierowej wikliny
                                                     Choinka z kory w nowoczesnym stylu



                                                          Choinki z brzozowych witek
                                                        Anioł jutowy na drewnie lipowym

                                                     Anielski areobik z krepiny srebrnej
                                                Gwiazdki ze sklejki malowane i zdobione
Wianek z kory w zieleni i fiolecie.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

krem czekoladowy fit

DIY Jak zrobić lampki ozdobne tło do nagrywania lub dekor a'la cotton balls

Chrupiacy deser

Hej kochani! Ostatnio w Pędzlove trochę bardziej smakowo więc tym razem deser,a mianowicie chrupki deser lodowy z gryką ekspandowaną i żytem ekspandowanym,wafelkami oraz z miodem z pobliskiej pasieki i ptasim mleczkiem  Gryka: zawiera białko o bardzo wysokiej wartości odżywczej,zbliżonej do białka jaja kurzego. Gryka obfituje w witaminy z grupy B i minerały oraz przeciwutleniacze takie jak rutynę,która świetnie działa na układ krwionośny i taninę nadająca wyrazisty smak.  Żyto: jest doskonałym źródłem składników o dużym znaczeniu zdrowotnym. Jest szczególnie bogate w arabinoksylany – frakcję błonnika pokarmowego mogącą zmniejszać ryzyko chorób serca, cukrzycy, oraz zapobiegać powstawaniu nowotworów.  Ponadto zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy fenolowe i lignany.                                               Mały filmik z etapów powstawania deserku: